Гендиректором ЗАЕС призначений - Петро Котін

Джерело: Енергоатом, 27.08.2019
Генеральним директором відокремленого підрозділу «Запорізька АЕС» призначено директора з виробництва - заступника виконавчого директора з виробництва ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна. Офіційне представлення нового керівника колективу атомної станції відбулося 27 серпня 2019 р. під час оперативної наради під головуванням президента НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського.
Представляючи нового керівника, Юрій Недашковський зазначив: «Я впевнений, що Петро Борисович упорається зі всіма завданнями, які стоять перед колективом Запорізької АЕС. Запорізька атомна електростанція - це база атомної енергетики України, ми звикли називати її флагманом, ця станція завжди виступала з найбільш передовими інженерними ініціативами та відповідними організаційними рішеннями, які ми згодом впроваджували в Компанії. Я впевнений, що під керівництвом Петра Борисовича станція продовжить цей шлях і запропонує нові інноваційні проекти», - підкреслив Юрій Недашковський.
У свою чергу генеральний директор ВП «Запорізька АЕС» Петро Борисович Котін зауважив: «Моєю метою на цій посаді є організація, разом з вами та за вашої підтримки, такої системи менеджменту, завдяки якій ЗАЕС і надалі буде залишатись флагманом і за кількістю енергоблоків, і з культури безпеки, і за всіма показниками надійної та ефективної роботи станції».
Довідково. Петро Котін народився 13 квітня 1961 року в м. Володимир. Закінчив Московський інженерно-фізичний інститут за спеціальністю «Атомні електростанції і установки». Після закінчення навчання в 1985 році був прийнятий на посаду оператора реакторного цеху Запорізької АЕС. Пройшов усі щаблі оперативного керування, працював у сфері міжнародної діяльності. У центральній дирекції Компанії Енергоатом Петро Котін очолював блок виробництва і працював над міжнародними проектами, з 2014 р. опікувався стратегічним для України проектом «Енергетичний міст Україна - Європейський союз». 

Читай також

Архів